Най-добрите обувки за скачане на въже са или аеробните обувки, или кростренажорите.

Най-добрите обувки за скачане на въже са или аеробните обувки, или кростренажорите.

Добрата новина? CSPI проведе подобно проучване през 2008 г. и по това време 99 процента от ястията в ресторантите не отговарят на препоръките на експертите за хранене. Така че има известен напредък. Но ако отидете на ресторант и мислите да поръчате от детското меню – бъдете предупредени. Вашето дете вероятно ще получи нещо, богато на калории, захар и/или натрий и лека хранителна стойност.

Най-добри шансове

Най-добрите шансове да накарате децата си да се хранят здравословно, докато се хранят навън, възникват, когато поставите основата за успешно преживяване. Ето няколко идеи, които да ви помогнат да направите точно това:

Първо, когато решавате къде да заведете децата, помислете за избор от предварително съставен списък с подходящи за деца ресторанти, които предлагат здравословни опции. По този начин можете да сведете до минимум стреса по време на хранене (защото не трябва да се чувствате сякаш изкарвате някого, ако децата ви не се държат добре), но също така знаете, че ще можете да помогнете на децата си да намерят нещо разумно здравословно за Яжте.Ако искате да посещавате изискан ресторант, няма проблем. Опитайте се да изберете време, когато децата ви са най-кооперативни. Може дори да помислите да им предложите лека и здравословна закуска, преди да излезете. По този начин те няма да бъдат прекалено гладни и нетърпеливи, докато чакат храната, можете да сведете до минимум разхищаването на хляб или други предястия и можете да сте сигурни, че поне ще бъдат изложени на нещо здравословно.Прочетете етикетите с информация за хранителните стойности, за да направите по-интелигентен избор. Все по-често се изисква ресторантите да предоставят хранителна информация на лесно забележимо място. Можете да използвате тази информация, за да осигурите избор на здравословна храна за вашите деца. Проучванията потвърждават, че когато тази информация е налична, родителите са склонни да насочват децата си към избора на по-здравословни ястия. Например, едно проучване, сравняващо теоретичната поръчка в ресторант с меню, което съдържа информация за калориите, спрямо такова, което не съдържа, родителите с етикетирано меню са избрали 102 по-малко калории за децата си, отколкото родителите, които не са запознати с информацията за калориите.Не се колебайте да поръчате извън менюто за възрастни. Всъщност вие и вашите деца може да сте по-добре, ако изберете храна заедно и я споделите. Поръчвайки от менюто за възрастни, имате шанса да увеличите максимално излагането на детето на различни храни и да научите основно житейско умение за това как да избирате здравословна храна.

Критерии за хранене на Kids LiveWell за пълноценни детски ястия (предястие, странична опция и напитка):

600 калории или по-малко≤ 35% от калориите от общите мазнини≤ 10% от калориите от наситени мазнини< 0.5 grams trans fat (artificial trans fat only)≤ 35% of calories from total sugars (added and naturally occurring)≤ 770 mg of sodium2 or more food groups (see below)

Критерии за хранене на Kids LiveWell за странични продукти:

200 калории или по-малко≤ 35% от калориите от общите мазнини≤ 10% от калориите от наситени мазнини< 0.5 grams trans fat (artificial trans fat only)≤ 35% of calories from total sugars (added and naturally occurring)≤ 250 mg of sodium1 food group (see below)

Пълното хранене трябва да включва два източника, а страничните трябва да включват един източник на следното:

Плодове: > ½ чаша (включва 100% сок)Зеленчук: > ½ чашаПълнозърнести храни: съдържа пълнозърнести храниПостни протеини (птиче бяло месо без кожа, риба/морски дарове, говеждо, свинско, тофу, боб, яйце):  > 2 унции месо, 1 яйце или еквивалент на яйце, 1 унция ядки/семена/сух боб/грах (постно, както е определено от USDA )Млечни продукти с по-ниско съдържание на мазнини (1% или обезмаслено мляко и млечни продукти):  > ½ чаша (докато не се счита за нискомаслено, 2% мляко е разрешено, ако е включено в храната и ястието все още отговаря на критериите за пълно хранене)

Справка: http://www.restaurant.org/Industry-Impact/Food-Healthy-Living/Kids-LiveWell/About

За повече информация относно ресторантите, подписали се в инициативата Kids LiveWell, вижте инструмента за намиране на здравословно хранене. Но не предполагайте, че само защото се присъединиха към инициативата, можете да се доверите на детското меню.

Публикация, адаптирана от „Яжте зеленчуците си“ и други грешки, които родителите правят: предефиниране на това как да отгледаме здравословни хора (Здравословно обучение, 2012).

Практическите и прагматичните подходи рядко грабват заглавия и почти никога не се считат за „секси“. Всъщност прагматичното мислене е по-вероятно да се разглежда като „партия“, отколкото като „режи“. Но фитнесът отдавна е жертва на прекалено опростени концепции и превъзхвалявани тенденции. Като се има предвид колко хора изглежда се борят да постигнат целите си, може би прагматичният подход е точно това, от което се нуждаем.

Може да няма нищо по-прагматично от това да предположим, че упражненията НЕ са за изгаряне на калории. За мнозина основният фокус на техните тренировки е върху техния разход на калории. И докато упражненията горят калории, изборът на това като основен фокус е изключително тесен изглед и може лесно да отклони вниманието ви от по-важни фактори, свързани с фитнеса. Ако някога сте изричали фраза, която прилича на „Днес тренирах и изгорих 300 калории, но след това изядох кифла и го развалих“, може да се наложи сериозно да преосмислите подхода си към упражненията.

Като за начало, не можете да „развалите“ или да отмените тренировка, която вече е била извършена. Точно както ако ядете няколко портокала на ден, една поръчка пържени картофи няма да ви доведе до дефицит на витамин С. След като го „консумирате“, вие го притежавате. Ясно е, че храненето допълва тренировките и подпомага възстановяването, така че това не е за одобряване или одобряване на яденето на нездравословна храна, но в никакъв случай не би отменило усилията, изразходвани за упражнения.

Ето практическата истина: упражненията са за развитие на фитнес. Фитнесът е подобряване на физиологичното функциониране и ефективност на човешкото тяло. Когато тялото ви е в по-голяма форма, то изгаря повече калории (и мазнини!), отколкото когато е по-малко. прост. Практичен. Не е секси и няма да се появи на корицата на нито едно фитнес списание скоро. И все пак е много ефективен.

И така, защо трябва да сме загрижени за практическия подход? Когато се фокусирате върху подобряването на функцията и ефективността, ползите значително надвишават колко сладкиши може да сте изгорили. Можем да създадем по-точни цели, които да доведат до желаните от нас резултати и да премахнем ненужната енергия (включително чувство за вина), изразходвана за фокусиране върху неща, които няма да помогнат.

Не всички „300-калорични“ изгаряния са създадени еднакви

Измерването на вашето изгаряне на калории може да бъде много подвеждащо. Точно както теглото ви на кантара не може да ви каже състава на тялото ви (чиста маса спрямо мастна маса), гледането на това колко калории са били изгорени по време на тренировка не разкрива а) колко мазнини са били използвани за енергия; и, което е по-важно, б) какво сте направили, за да допринесете за повишаване на общото си ниво на фитнес.

Да предположим, че 60-минутната разходка изгаря 300 калории. Сравнете това с 20-минутна високоинтензивна интервална тренировка (HIIT), която също може да изгори 300 калории и ще видите много различни резултати. Ще бъдат открити разлики в съотношението на субстратите, използвани за енергия (мазнини спрямо глюкоза/въглехидрати), но дори това може да бъде подвеждащо и да означава много малко в по-голямата картина.

Най-значимите разлики ще бъдат открити в приноса за подобряване на вашето фитнес ниво. В този пример и двете тренировки изгарят 300 калории. Но едногодишна програма за ходене срещу едногодишна HIIT програма, като и двете изгарят едно и също количество калории, ще доведат до коренно различни резултати. Накратко, ходенето обикновено е повече за здравето, докато HIIT е насочено към постигане на високи нива на фитнес. С фитнеса идва и по-висока денонощна скорост на изгаряне, което напълно променя начина, по който тялото ви ще изгори от този мъфин.

Това в никакъв случай не означава да се откажете от ходенето, нито е предупреждение да скочите безразборно в HIIT програма. Този пример просто сравнява две крайности в упражненията. Всички упражнения и тренировки могат да бъдат поставени в континуум. За да изградите фитнес, постепенно се движите по континуума. Фитнесът се подобрява и развива чрез кумулативния ефект на прогресивните тренировъчни стратегии и не може да бъде изтрит с лакомство след тренировка.

И така, върху какво можем да се съсредоточим?

Фитнес! Или казано по-просто, подобряване на способността ви да правите повече „неща“ – и то при все по-висока интензивност. Означава ли това да се обръща внимание на разхода на енергия е безсмислено? Абсолютно не. Точните показания на разхода на енергия могат да бъдат чудесен начин за сравняване и проследяване на тренировките. Свържете това с измервания на сърдечната честота и подобрения в изпълнението на упражненията и ще имате прости, обективни параметри, които да ръководят вашия успех.

А що се отнася до хранителните навици, които може да пречат на постигането на целите ви за управление на теглото, вместо да се биете, че ядете нещо, което смятате, че не трябва да имате, потупайте се по гърба, когато правите тренировка. След това създайте прости стратегии, за да направите малки подобрения във вашия диетичен избор. И не забравяйте, че всъщност трябва да заредите гориво след тренировките. Когато създадете ясен фокус за вашите фитнес цели, може да откриете, че естествено избирате по-здравословни храни.

Преди да започнете тренировъчна програма, трябва да си зададете няколко въпроса, за да определите дали първо трябва да посетите Вашия лекар.

Задайте си въпроса

Първата ви стъпка е да се запитате колко активни искате да бъдете. Това може да ви звучи като глупав въпрос – вероятно планирате да правите всичко, на което сте способни, независимо дали това е бавна разходка из блока или енергичен стъпков клас. Но ако сте на определена възраст или имате определени сърдечно-съдови рискови фактори, може да се наложи да посетите Вашия лекар, преди да започнете програма, която включва енергична (за разлика от умерената) аеробна активност.

Ето как обикновено се определя интензивността на упражненията:

Ниско до умерено

Това е интензитет, който може да се поддържа относително комфортно за дълъг период от време (около 60 минути). Този тип упражнения обикновено започват бавно, прогресират постепенно и обикновено не са състезателни по природа.

Енергичен

Това е интензивност, която е достатъчно висока, за да повиши значително сърдечната ви честота и дишането и обикновено се изпълнява за около 20 минути, преди да настъпи умората.

Планирате ли да участвате в активни дейности и мъж над 45 ли сте или жена над 55? Първо трябва да преминете медицински преглед. Същото важи и за лица на всяка възраст с два или повече рискови фактора за коронарна артериална болест. Ако не сте сигурни дали това се отнася за Вас, консултирайте се с Вашия лекар.

Още въпроси

След като преминахте през първите въпроси, има още няколко, на които трябва да отговорите. „Да“ на някой от следните въпроси означава, че трябва да говорите с Вашия лекар, по телефона или лично, преди да започнете програма за упражнения. Обяснете на кои въпроси сте отговорили с „да“ и дейностите, които планирате да извършвате.

Казвали ли са ви, че имате сърдечно заболяване и трябва да участвате само във физическа активност, препоръчана от лекар?Усещате ли болка (или дискомфорт) в гърдите си, когато правите физическа активност? Когато не участвате във физическа активност? Докато сте в покой, изпитвате ли често бързи, неравномерни или много бавни сърдечни удари?Случвало ли ви се е да ви се завие свят и да загубите равновесие или да загубите съзнание? Паднали ли сте повече от два пъти през последната година (без значение каква е причинатаИмате ли проблем с костите или ставите, който може да се влоши в резултат на физическа активност? Имате ли болки в краката или задните части, когато ходите?Приемате ли лекарства за кръвно налягане или сърдечни заболявания?Имате ли порязвания или рани по краката, които изглежда не заздравяват?Имали ли сте необяснима загуба на тегло през последните шест месеца?Наясно ли сте с някаква причина, поради която не трябва да участвате във физическа активност?

Ако сте отговорили с „не“ на всички тези въпроси и сте преминали първия кръг от въпроси, можете да сте доста сигурни, че можете безопасно да участвате поне в програма за физическа активност с умерена интензивност.

Но отново, ако сте мъж над 45 или жена над 55 и искате да тренирате по-енергично, трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете.

И така, готови ли сте? Ако сте, но не сте сигурни как да започнете, помислете дали да се свържете със сертифициран от ACE личен треньор или да се присъедините към реномиран фитнес център. За повече информация относно намирането на треньор или за информация за фитнес като цяло, посетете уебсайта на ACE.

Отделяйки време да прецените дали сте готови да започнете да тренирате, вие сте стъпили здраво по пътя към по-добро здраве и фитнес.

Допълнителен ресурс

Американска сърдечна асоциация

Преглед на PDF

Помните ли песента „Не снощи, но предната вечер, двадесет и четири разбойници почукаха на вратата ми?“ Това бяха дните, в които да играем на скокове, да скачаме на въже и да висим на решетките бяха основните ни занимания.

Докато скачането и люлеенето от фитнес залата в джунглата може вече да не са част от вашето свободно време, скачането на въже може да бъде. Не само, че е чудесна алтернатива за сърдечно-съдовата система на обичайната ви аеробна тренировка, скачането на въже може да повиши осъзнаването на тялото и да развие по-добра координация на ръцете и краката.

Основи на въжето

Едно от най-големите неща при скачането на въже е колко малко е необходимо, за да започнете. Всичко, от което наистина се нуждаете, са удобни обувки и добро въже. Най-добрите обувки за скачане на въже са или аеробните обувки, или кростренажорите. Уверете се, че обувките ви имат подсилен пръст и осигуряват много омекотяване на стъпалата.

Въжетата за скачане изминаха дълъг път, откакто повечето от нас прескачаха из детската площадка. Днес те са изработени от различни материали и се отличават с различни стилове на захващане.

Някои въжета са утежнени отзиви за wondalips или имат тежки дръжки. Тези въжета обикновено са твърде тромави и не се препоръчват. Вместо това изберете леко въже с дръжки от пяна, така че да не се изплъзва от вас, дори ако дланите ви се изпотят.

Ето как да изберете въжето с правилна дължина за вас: стъпете с единия крак в центъра на въжето и вдигнете двете дръжки до гърдите. Дръжките трябва да достигат около гърдите.

Изучаване на основите

Ето разбивка на това, което трябва и не трябва да скачате на въже:

Леко хванете дръжките близо до края, който е най-близо до въжето.Дръжте раменете си отпуснати, а лактите близо до тялото.Коленете ви трябва да са леко огънати.Завъртете въжето от китката и се стремете да поддържате гладка дъга във въжето, докато минава над главата ви.Никога не се прегърбвайте. Дръжте гърба си изправен и главата нагоре.Скочете ниско, за да сведете до минимум въздействието върху коленете и глезените.

Скачане на въже — опреснителен курс

Ако е минало известно време, откакто сте завъртели с въже, можете да сте спокойни – основните неща са все същите. И най-важното е всичко, което наистина трябва да знаете, за да тренирате. Но ако искате да създадете забавна и вълнуваща тренировка, ще трябва да добавите допълнителен елемент – малко пица.

Най-лесният начин да направите това е да включите някаква оптимистична музика, за да ви мотивира. Забавната, вълнуваща музика е най-добрият начин да поддържате енергията си по време на тренировка.

След като овладеете основния скачане, опитайте да станете малко креативни. Скочете назад или променяйте моделите на краката си. Опитайте да повдигнете коленете си или да зарежете краката си. Ако откриете, че имате нужда от почивка, но не искате да спрете напълно, завъртете въжето от едната към другата страна.

Въпросът е да се придържате към него. Със сигурност ще забележите значително подобрение в нивото на издръжливост, което ще помогне на всички други спортове или дейности, които можете да правите. И кой знае? Скачането на въже може дори да ви накара да се почувствате отново като дете.

Допълнителни ресурси

Американска сърдечна асоциация — скачането на въже може да бъде идеално упражнение за мозъка: www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=3014813Американската сърдечна асоциация и Американския алианс за здраве, физическо възпитание, отдих и танци — скачане на въже за сърце: www.americanheart .org/presenter.jhtml?identifier=2360

Saya siap membantu anda untuk Tanya, Penawaran, Atau Pemesanan Tas. Silahkan hubungi Customer Services kami dibawah ini :

Chat with us on WhatsApp