Сексуална тревожност: Как можете да го преодолеете?

Сексуална тревожност: Как можете да го преодолеете?

Независимо дали сте жена или мъж, може да сте изпитали сексуална тревожност през годините. Чувството на тревога понякога за нашата доблест между чаршафите е нормално, но когато това се случи многократно, това може да повлияе на качеството ни на живот. И така, какво можете да направите, за да разсеете съмненията и да водите здравословен сексуален живот?

Сексуалната тревожност – или тревожността на сексуалното изпълнение – е нещо, което засяга мъжете и жените от всички възрасти, независимо колко опит имат те С полов акт.

За някои този тип тревожност е краткотраен и може да се появи за кратко вследствие на нова сексуална среща.

Други хора обаче може да затруднят трудно Да се ​​насладите на здравословен сексуален живот заради него и те могат да изпитат този тип тревожност с по -голяма редовност.

Но как се проявява сексуалната тревожност? Е, според сексуалния терапевт Клаудия Шест, той има различни изрази сред мъжете и жените, макар че в повечето случаи е свързан със страха, че някакъв аспект на тяхното присъствие между листовете може да бъде разочароващ за партньора им.

„При жените тревожността на сексуалното представяне може да се прояви като затруднено да се интересувате от секс, трудно да се възбуди или затруднено с оргазъм. При мъжете знаем как изглежда – трудности при получаване на ерекция, запазване на ерекция или идване твърде рано. Поставям всичко това под чадърния термин на „тревожност за сексуално изпълнение.“ “

Клавдия шест

и защо изпитваме тревожност за сексуално изпълнение? Тук въпросите стават малко по -сложни, но за да опростим: ние сме склонни да станем несигурни за това колко добре се справяме в леглото или как можем да изглеждаме на нашите партньори, или може просто да бъдем обезсърчени от идеята да станем толкова интимни с Някой.

В някои случаи тревожността на сексуалното изпълнение произтича от минало травматично преживяване – може би свързано със сексуалното насилие. Ако това е вашата ситуация, моля, не се колебайте да потърсите специализиран съвет. Ако сте базирани в Съединените щати, първото ви пристанище трябва да бъде изнасилването, злоупотребата и горещите линии на националните мрежи. е обусловено от начина, по който бяхме възпитани да мислим за определени аспекти на секса и собствените ни тела и от социалните очаквания, които влияят на отношенията ни със собствената ни сексуалност.

По -долу ви даваме някои съвети За това как да се справите с тези моменти на несигурност и да се притеснявате както преди, така и по време на сексуални срещи, така че можете да се насладите на по -щастлив, по -здравословен сексуален живот.

притежавайте тялото си

изображението на тялото често е и е, че често е и е, че често е. Важен фактор за постигането на здравословен сексуален живот. https://harmoniqhealth.com/ Ако се чувстваме несигурни за начина, по който изглежда тялото ни, може да се притесняваме дали партньорът ни ни намира за привлекателни или не. Това, излишно е да казвам, изобщо не е благоприятно за наслада.

Проучванията отбелязват, че значителен брой мъже и жени имат проблеми с имиджа на тялото, което може да доведе до всякакъв вид тревоги, когато дойде време за дойде време за Плъзнете между чаршафите с този специален човек.

Например, проучване, публикувано в Journal of Sex Research, установи, че около една трета от жените в колежа се чувстват недоволни от това как изглежда тялото им и че това самосъзнание беше пагубно да се наслаждават на времето си в леглото с партньор.

Други изследвания – които изучават млади мъже, записани във военните – установяват, че повече от една трета от участниците имат лош образ на собствените си гениталии, които, които често води до еректилна дисфункция.

И така, какво може да се направи, ако се притеснявате, че тялото ви не е „качество на супермоделите“, каквото и да означава това? Според сексуалния преподавател и изследователя Емили Нагоски трябва да предприемете стъпки, за да се чувствате удобно в кожата си, като активно признавате всичко, което харесвате в тялото си – многократно.

Тя съветва да направи следното упражнение. „Застанете пред огледало, толкова близо до голи, колкото можете да толерирате. Ще погледнете това, което виждате там, и ще напишете всичко, което виждате, което харесвате. ”

„ И след това го направете отново утре, а след това го направете отново следващото ден и на следващия ден. " Ключът, казва Нагоски, е в повторение, така че да можете да започнете да се чувствате удобно с тялото си и да го обичате заради уникалната си красота.

Научете повече за (вашия вид) секс

Друга пречка, която може да допринесе за тревожността ви за сексуално представяне – въпреки че може да не ви харесва да чувате това – е просто липса на подходящо сексуално образование.

Това не означава непременно, че не го правите И все пак знайте кои битове отиват къде, но може би не сте били напълно подготвени за реалностите на сексуална среща. Реалността е, че всеки функционира различно и има различни нужди.

Може би не сте сигурни в техниките за постигане – или доставяне на удоволствие. Или може би сте чували митове за бременността или как тялото ви е „предполагаемо“ да реагира по време на секс.

Или дори може да се притеснявате, че вашите желания и нужди не са „нормални“.

Ако изобщо имате притеснения за секса, може да си струва да говорите на медицински специалист, за да получите успокоение, да четете книга (или две), изследващи тази тема, или да се присъедините към семинари, водени от секс преподаватели.

Както Годард обяснява, „[A] Dults също се нуждаят от сексуално образование. Ако не сме го научили някъде, тогава как можем да имаме пълноценния сексуален живот, който наистина искаме да имаме? “

„ Спрете да си казвате колко сте счупени и нефиксиращи, защото не сте. Просто не сте получили образованието, от което се нуждаете, просто не сте получили нужните ресурси. ”

Ейми Джо Годард

В тази бележка може да намерите и Полезно е да се самообавяте просто като изследвате собственото си тяло и това, което ви доставя удоволствие. Отделете време, за да научите какво ви включва и как харесвате нещата.

въпреки факта, че мастурбацията е – за съжаление – все още обикновено се изобразява като срам че всъщност може да подобри отношенията ни с нашите тела и с нашата сексуалност.

Изразете това, което ви харесва

След като разберете какво ви харесва, е много важно да се научите да изразявате вашите нужди, когато в леглото с интимен партньор и да обясните какво минава през главата ви.

Ако се доверите на този човек достатъчно, за да искате да го получите с тях, защо да не им кажете дали нещо не работи?

Можете също така да ги насърчите да направят повече от нещо, което е.

Отворената комуникация може да бъде просто най -добрият път напред, ако се притеснявате да отделите дълго време на оргазъм, като не сте в състояние Останете възбудени или се страхувайте, че на първо място дори няма да се възбудите.

проучване, публикувано миналата година в списанието за брачни и семейство на Рапи работи с 142 ангажирани двойки и установи, че интимните партньори, които свободно съобщават сексуалните си нужди и желания, имат по -здравословен и изпълняващ сексуален живот.

В своя документ авторите обясняват, че „жените, които са общували за секса повече Постигнатите оргазъм по -често “и това, че се говори открито за сексуалните нужди в двойка, беше свързано с по -добри отношения и сексуално удовлетворение както на мъжете, така и сред жените.

Шест настоява всеки, който изпитва сексуално безпокойство, да отразява и прегръща The Осъзнаването, че те не са разочарование “и че„ има място за [техните] нужди “. Тя също така обяснява, че всеки трябва да „намери [своя] глас“, за да „прекара добре в леглото.“

„И така, как да се настроим за успех?“ Шест пита. „Господа, моля, пуснете„ изпълнение “.„ Изпълнението “е„ забавление на публика. “И дами, познайте телата си и това, което ви доставя удоволствие.“

За да разсеете всяко нежелано напрежение след следната Сексуална среща, тя съветва хората да „[o] писалка [тяхната] уста, да кажат какво се случва в момента, това отнема таксата от нея.“

и не забравяйте: Който и да влезете в Леглото с наистина иска да бъде там, с вас и че те очакват с нетърпение времето, което ще прекарате заедно.

Така че, възползвайте се от този момент на връзка, за да признаете, че вашият партньор приветства Вашето присъствие и вашите сексуални нужди и че те искат и вие да бъдете удобни и спокойни помежду си.

  • Здравословното място на мъжете
  • Психология/психиатрия
  • Сексуално здраве/ППБ
  • Здравословно/гинекология на жените

Contents

Saya siap membantu anda untuk Tanya, Penawaran, Atau Pemesanan Tas. Silahkan hubungi Customer Services kami dibawah ini :

Chat with us on WhatsApp