Compoziția corpului și schimbările de forță la femeile cu lapte și exerciții fizice de rezistență.

Compoziția corpului și schimbările de forță la femeile cu lapte și exerciții fizice de rezistență.

În ciuda versiunii sale revizioniste despre modul în care au mâncat strămoșii noștri, pare un mod destul de sensibil de a mânca, nu?

„Dar așteptați!” S -ar putea să te gândești. „Nu veți mânca o grăsime de grăsimi saturate să vă facă inima să explodeze?”

Nu, nu va fi. Mitul potrivit căruia aportul de grăsimi saturate este asociat cu bolile de inimă a fost complet eliminat, dar totuși persistă.

Realitatea este că există destul de multe lucruri bune care se pot spune despre urmarea dietei Paleo:

 • Este o dietă bogată în proteine, care este destul de sănătoasă.
 • subliniază carne slabă și nu grasă, care este o modalitate eficientă de a controla aportul caloric și de a preveni un dezechilibru între Omega 3 și omega 6 aport de acid gras.
 • Exclude, de asemenea, carnea procesată, care prezintă riscuri pentru sănătate.
 • Include o mulțime de legume și fructe nutritive, ceea ce scade riscul de diverse boli cum ar fi bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral, diabetul de tip 2 și cancerul.
 • subliniază un aport mai mare de acizi grași omega 3, ceea ce oferă o mare varietate de beneficii pentru sănătate, cum ar fi tensiunea arterială redusă; Risc redus de boli renale și cardiovasculare, precum și riscul de accident vascular cerebral și sindrom metabolic; Funcție cognitivă îmbunătățită; și mai multe.
 • Exclude zaharuri adăugate, care funcționează ca „calorii goale”. Dietele bogate în zaharuri adăugate sunt adesea deficitare în diverși micronutrienți, deoarece alimentele bogate în astfel de zaharuri au de obicei o valoare nutritivă.
 • Exclude carbohidrații cu glicemie ridicată, care, dacă sunt consumate în mod regulat și în cantități suficient de mari, poate crește riscul de boli cardiovasculare și diabet.
 • Exclude grăsimile trans, care cresc riscul de boli cardiovasculare și induce rezistența la insulină.

Nu există nicio întrebare: Dieta Paleo este o modalitate sănătoasă de a mânca și este susținută de literatură revizuită de la egal la egal.

Un studiu realizat de Universitatea din California a constatat că în comparație cu obiceiurile alimentare normale (slabe) ale subiecților, Paleo Paleo Dieta îmbunătățită tensiunea arterială, toleranța la glucoză, sensibilitatea la insulină și profilurile lipidice.

Un alt studiu, realizat de Universitatea din Lund, a constatat că dieta Paleo a fost mai bună pentru diabeticii de tip 2 decât o „dietă tradițională pentru diabet” în ceea ce privește îmbunătățirea controlului glicemic (capacitatea organismului de a reglementa nivel de zahăr din sânge) și factori de risc cardiovascular.

Deci, în mod clar, dieta paleo are meritele sale. Dar problemele cu dieta Paleo încep atunci când ne scufundăm mai adânc în dogma sa.

Problemele cu Paleo

Prima mare problemă cu Paleo este poziția că un mod singular de a mânca este superioare tuturor celorlalți.

Cele mai lungi populații vii de pe planetă sunt popoarele din Okinawa, Japonia; Sardinia, Italia; Nicoya, Costa Rica; Ikaria, Grecia; și a șaptea zi de adventiști din Loma Linda, California-„Zonele albastre”, deoarece aceste locații geografice au fost etichetate.

Acești oameni sunt destul de ne-Paleo-nu mănâncă multă mâncare pentru animale și În schimb, trăiește pe dietele pe bază de amidon. Pentru a cita o revizuire uromexil forte pareri forum extinsă asupra modelelor lor dietetice:

„… Modelele dietetice asociate cu longevitatea subliniază fructele și legumele și sunt reduse în grăsimi saturate, carne, cereale rafinate, dulciuri și produse lactate cu grăsime completă.”

și mai departe:

„La fel de notabil este variația largă a altor aspecte ale dietelor sănătoase, în special a aportului de macronutrienți. Dietele tradiționale din Okinawan asigură ≥90% din calorii din carbohidrați (predominant din legume), în timp ce dieta tradițională mediteraneană oferă & GT; 40% din calorii din grăsimi, în mare parte grăsimi monoinsaturate și polinesaturate. Tentant să concluzionăm că dietele „Zonerilor albaștri” sunt cea mai bună modalitate de a obține o sănătate optimă, ar fi eronat să faci acest lucru. Există prea mulți alți factori non-dietari care contribuie la longevitate. Același lucru se poate spune pentru dieta paleo.

A doua mare problemă cu ideologia paleo nu este ceea ce ai mâncat, ci ceea ce ai evitat.

urmând Dieta paleo strict, pierdeți potențialele beneficii din alimente precum lactate, leguminoase și cereale integrale, iar motivele oferite pentru evitarea unor astfel de alimente sunt defecte științific.

De exemplu …

 • Produsele lactate sunt o sursă bună de calciu, proteine ​​și vitamine D. potasiu, magneziu, zinc și alte câteva vitamine. Cercetările au arătat că produsele lactate pot îmbunătăți sănătatea oaselor, masa musculară și forța și chiar gestionarea greutății. Acum, intoleranța la lactoză este destul de răspândită, iar oamenii pot obține acești nutrienți în alte moduri, dar pentru cei care se descurcă bine cu produsele lactate, este un aliment extrem de hrănitor.

De remarcat că sunt Un pic preocupat de calitatea lactatelor de rulare aici, în state, din cauza sănătății precare a multor vaci lactate și a hormonilor artificiali, mulți sunt oferiți care își găsesc drumul în lapte. Aceste probleme nu fac parte din argumentul Paleo împotriva lactatelor, totuși, ceea ce este pur și simplu faptul că strămoșii noștri antici nu au mâncat lactate, așa că nu ar trebui.

 • Cereale integrale s -au dovedit a reduce inflamația în organism și scade riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și cancer și chiar reduce mortalitatea.

Guru Paleo va spune adesea că cerealele integrale deteriorează intestinele, dar pur și simplu nu există pur și simplu „Orice cercetare fiabilă, in vivo (în organisme vii) disponibile pentru a susține aceste afirmații.

Acum, ca și în cazul lactatelor, unii nu se descurcă bine cu cerealele. O adevărată intoleranță la gluten este mult mai puțin obișnuită decât ar fi crezut Guru Paleo, dar este acolo. Iar cerealele rafinate nu sunt un înlocuitor bun pentru cereale integrale, deoarece își pierd mulți dintre nutrienții în timpul procesării și au fost asociate cu inflamație crescută în organism.

, dar pentru cei care se descurcă bine cu cereale integrale, ei sunt sunt o sursă excelentă de carbohidrați, diverși nutrienți și fibre.

 • Leguminoasele non-soia s-au dovedit a scădea nivelul de colesterol total și LDL („rău”). De asemenea, sunt o sursă bună de proteine, carbohidrați și fibre.

Proponenții Paleo spun adesea că ar trebui să evitați leguminoasele, deoarece ei cred că strămoșii noștri nu le -au mâncat și pentru că conțin antinutrienți Aceasta interferează cu absorbția nutrienților. În timp ce leguminoasele conțin acești antinutrienți, la fel și multe alte alimente și sunt reduse prin metode de procesare simple, cum ar fi înmuierea și gătitul.

Linia de jos este antinutrienții care se găsesc în cereale integrale și leguminoase nu sunt o problemă decât dacă nu este Dieta este lipsită de alimente nutritive și dezechilibrată îngrozitoare în ceea ce privește macronutrienții. Da, dacă mănânci în mare parte cereale integrale și fasole integrală necoapte toată ziua, vei avea unele probleme. Cu toate acestea, nu există nicio cercetare care să indice că astfel de antinutrienți sunt o problemă la nivelurile normale de admisie și ca parte a unei diete echilibrate corespunzător.

După cum puteți vedea, în timp ce „alimentele aprobate” ale lui Paleo sunt destul de bine, este bine, este bine Alimentele din lista neagră nu are sens.

Un ultim punct pe care aș dori să -l abordez este afirmațiile că puteți pierde în greutate pe dieta Paleo, fără a fi nevoie să numărați calorii.

Acest lucru este un pic înșelător, deoarece faptul că pierderea în greutate necesită un deficit caloric, indiferent de modul în care ajungeți acolo în termeni de mâncare efectivă mâncată.

Nu credeți -mă?

Verificați În afară de acest profesor care a pierdut 27 de kilograme consumând mâncăruri de gunoi precum Twinkies, Snacks Debbie și Doritos. Cum a făcut asta? Pur și simplu reglând cantitatea de mâncare pe care o mânca (calorii zilnice totale), nu ceea ce.

Am lucrat cu zeci de oameni care nu pierdeau în greutate la dieta Paleo, pur și simplu pentru că nu aveau niciun concept Din câte calorii mâncau de fapt.

Mâncarea unei diete sănătoase, cu conținut scăzut de carbohidrați nu înseamnă că pierdeți automat în greutate-trebuie să mențineți un deficit caloric.

partea de jos LINE

În timp ce fundamentele sale istorice sunt defecte, dieta Paleo are multe pentru asta. Este un iad mult mai sănătos decât dieta persoanei obișnuite și puteți obține multe beneficii pentru sănătate din aceasta.

greșeala pe care mulți oameni o fac cu Paleo acceptă extremele sale, ceea ce pur și simplu nu este de apărare științific.

mănânc de fapt destul de paleo, pentru că mă bucur de carne, fructe și legume. De asemenea, mă bucur de cereale precum orezul, quinoa și pastele și pâinea cu cereale integrale, precum și un pic de lactate și leguminoase aici și acolo.

fără surprindere, unele dintre guru-uri paleo mai puțin dogmatice și mai bine informate precum Mark, precum Mark, precum Mark Sisson susține această abordare „80/20”. Adică, mănânci în mare parte carne, legume, pește, fructe și nuci, dar includeți cantități limitate de lactate, cereale, leguminoase și alte alimente „non-paleo”, după cum este necesar sau dorit.

Ce Sunt gândurile tale despre dieta Paleo? Mai aveți ceva pe care doriți să îl adăugați? Anunțați -mă în comentariile de mai jos!

+ referințe științifice

 1. Hotz, C., & amp; Gibson, R. S. (2007). Practici tradiționale de procesare și preparare a alimentelor pentru a îmbunătăți biodisponibilitatea micronutrienților în dietele pe bază de plante. Journal of Nutrition, 137 (4), 1097–1100. https://doi.org/10.1093/jn/137.4.1097
 2. Gilani, G. S., Xiao, C. W., & amp; Cockell, K. A. (2012). Impactul factorilor antinutriționali în proteinele alimentare asupra digestibilității proteinelor și a biodisponibilității aminoacizilor și asupra calității proteinelor. British Journal of Nutrition, 108 (supl. 2). https://doi.org/10.1017/s0007114512002371
 3. Bazzano, L. A., Thompson, A. M., Tees, M. T., Nguyen, C. H., & amp; Winham, D. M. (2011). Consumul de leguminoase non-soia scade nivelul colesterolului: o meta-analiză a studiilor controlate randomizate. Nutriție, metabolism și boli cardiovasculare, 21 (2), 94-103. https://doi.org/10.1016/j.numecd.2009.08.012
 4. Jacobs, D. R., Andersen, L. F., & amp; Blomhoff, R. (2007). Consumul de cereale integrale este asociat cu un risc redus de moarte noncardiovasculară, non-cancer atribuită bolilor inflamatorii în studiul de sănătate al femeilor din Iowa. American Journal of Clinical Nutrition, 85 (6), 1606-1614. https://doi.org/10.1093/ajcn/85.6.1606
 5. Jacobs, D. R., Marquart, L., Slavin, J., & amp; Kushi, L. H. (1998). Aportul și cancerul cu cereale integrale: o revizuire extinsă și meta-analiză. În nutriție și cancer (vol. 30, numărul 2, pp. 85–96). Routledge. https://doi.org/10.1080/01635589809514647
 6. de Munter, J. S. L., Hu, F. B., Spiegelman, D., Franz, M., & amp; Van Dam, R. M. (2007). Grab integral, tărâțe și aport de germeni și risc de diabet de tip 2: un studiu prospectiv de cohortă și revizuire sistematică. În PLOS Medicine (vol. 4, numărul 8, pp. 1385-1395). PLOS Med. https://doi.org/10.1371/journal.pmed.0040261
 7. Katcher, H. I., Legro, R. S., Kunselman, A. R., Gillies, P. J., Demers, L. M., Bagshaw, D. M., & Amp; Kris-Etherton, P. M. (2008). Efectele unei diete hipocalorice îmbogățite cu cereale integrale asupra factorilor de risc pentru boli cardiovasculare la bărbați și femei cu sindrom metabolic. American Journal of Clinical Nutrition, 87 (1), 79–90. https://doi.org/10.1093/ajcn/87.1.79
 8. Masters, R. C., Liese, A. D., Haffner, S. M., Wagenknecht, L. E., & amp; Hanley, A. J. (2010). Aportul integral și rafinat de cereale sunt legate de concentrațiile de proteine ​​inflamatorii în plasma umană. Journal of Nutrition, 140 (3), 587–594. https://doi.org/10.3945/jn.109.116640
 9. Van Loan, M. (2009). Rolul alimentelor lactate și al calciului dietetic în gestionarea greutății. Journal of the American College of Nutrition, 28, 120S-129S. https://doi.org/10.1080/07315724.2009.10719805
 10. Josse, A. R., Tang, J. E., Tarnopolsky, M. A., & amp; Phillips, S. M. (2010). Compoziția corpului și schimbările de forță la femeile cu lapte și exerciții fizice de rezistență. Medicină și știință în sport și exerciții fizice, 42 (6), 1122–1130. https://doi.org/10.1249/mss.0b013e3181c854f6
 11. Heaney, R. P. (2009). Sănătate la lactate și oase. Journal of the American College of Nutrition, 28, 82S-90S. https://doi.org/10.1080/07315724.2009.10719808
 12. Appel, L. J. (2008). Editorial: modele dietetice și longevitate extinzând zonele albastre. În circulație (vol. 118, numărul 3, pp. 214–215). Circulaţie. https://doi.org/10.1161/circululahaha.108.788497
 13. Lindeberg, S., Jönsson, T., Granfeldt, Y., Borgstrand, E., Soffman, J., Sjöström, K., & amp; Ahrén, B. (2007). O dietă paleolitică îmbunătățește toleranța la glucoză mai mult decât o dietă asemănătoare mediteranei la persoanele cu boli cardiace ischemice. Diabetologia, 50 (9), 1795-1807. https://doi.org/10.1007/S00125-007-0716-y
 14. Frassetto, L. A., Schloetter, M., Mietus-Synder, M., Morris, R. C., & amp; Sebastian, A. (2009). Îmbunătățiri metabolice și fiziologice de la consumul unei diete de tip paleolitic, de tip-culegător. European Journal of Clinical Nutrition, 63 (8), 947–955. https://doi.org/10.1038/ejcn.2009.4
 15. Micha, R., & amp; Mozaffarian, D. (2008). Acizi grași trans: Efecte asupra sănătății cardiometabolice și implicațiilor pentru politică. Prostaglandine leucotriene și acizi grași esențiali, 79 (3–5), 147-152. https://doi.org/10.1016/j.plefa.2008.09.008
 16. Barclay, A. W., Petocz, P., McMillan-Price, J., Flood, V. M., Prvan, T., Mitchell , P., & amp; Brand-Miller, J. C. (2008). Indicele glicemic, sarcina glicemică și riscul de boală cronică – o metaanaliză a studiilor observaționale. American Journal of Clinical Nutrition, 87 (3), 627–637. https://doi.org/10.1093/ajcn/87.3.627
 17. Gibson, S. A. (2007). Aportul de zaharuri dietetice și adecvarea micronutrienților: o revizuire sistematică a dovezilor. În revizuirile de cercetare nutrițională (vol. 20, numărul 2, pp. 121-131). Nutr Rev. Https://doi.org/10.1017/S0954422407797846
 18. Muldoon, M. F., Ryan, C. M., Sheu, L., Yao, J. K., Conklin, S. M., & Amp; Manuck, S. B. (2010). Acidul docosahexaenonic seric fosfolipid este asociat cu funcționarea cognitivă la vârsta adultă de mijloc. Journal of Nutrition, 140 (4), 848–853. https://doi.org/10.3945/jn.109.119578
 19. Huang, T., Bhulaidok, S., Cai, Z., Xu, T., Xu, F., Wahlqvist, M. L., & Amp ; Li, D. (2010). Fosfolipidele plasmatice N-3 Acidul gras polinesaturat este asociat cu sindromul metabolic. Nutriție moleculară și cercetare alimentară, 54 (11), 1628-1635. https://doi.org/10.1002/mnfr.201000025
 20. He, K., Rimm, E. B., Merchant, A., Rosner, B. A., Stampfer, M. J., Willett, W. C., & amp; Ascherio, A. (2002). Consumul de pește și riscul de accident vascular cerebral la bărbați. Journal of the American Medical Association, 288 (24), 3130–3136. https://doi.org/10.1001/jama.288.24.3130
 21. Simopoulos, A. P. (2008). Importanța raportului omega-6/omega-3 acid gras în bolile cardiovasculare și alte boli cronice. În biologie experimentală și medicină (vol. 233, numărul 6, p. 674–688). Exp Biol Med (Maywood). https://doi.org/10.3181/0711-mr-311
 22. f., L., M., M., F., P., S., M., C., R, R, R, r ., P., C., S., B., & amp; L., F. (2009). Omega-3 și funcția renală la adulții în vârstă. Proiectare farmaceutică actuală, 15 (36), 4149–4156. https://doi.org/10.2174/138161209789909719
 23. Ramel, A., Martinez, J. A., Kiely, M., Bandarra, N. M., & amp; Thorsdottir, I. (2010). Consumul moderat de pești grași reduce tensiunea arterială diastolică la adulții tineri supraponderali și obezi în timpul restricției energetice. Nutriție, 26 (2), 168–174. https://doi.org/10.1016/j.nut.2009.04.002
 24. Hamer, M., & amp; Chida, Y. (2007). Aportul de fructe, legume și antioxidanți și riscul de diabet de tip 2: revizuire sistematică și meta-analiză. Journal of Hypertension, 25 (12), 2361–2369. https://doi.org/10.1097/hjh.0b013e3282efc214
 25. He, F. J., Nowson, C. A., & amp; MacGregor, G. A. (2006). Consumul de fructe și legume și accident vascular cerebral: meta-analiză a studiilor de cohortă. Lancet, 367 (9507), 320–326. https://doi.org/10.1016/S0140-6736 (06) 68069-0
 26. He, F. J., Nowson, C. A., Lucas, M., & amp; MacGregor, G. A. (2007). Consumul crescut de fructe și legume este legat de un risc redus de boli coronariene: meta-analiza studiilor de cohortă.

Saya siap membantu anda untuk Tanya, Penawaran, Atau Pemesanan Tas. Silahkan hubungi Customer Services kami dibawah ini :

Chat with us on WhatsApp